Blog | Priom | Denk, doe en leer met Agile en Scrum
sprint

Waarom wendbaarheid bij woningcorporaties verandering verslaat

Ben jij werkzaam in de corporatiesector? Dan ben je de afgelopen tijd ongetwijfeld geconfronteerd met verandering. Als dit niet in de vorm van een reorganisatie is, dan is het wel door de veranderende wet- en regelgeving. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker gevonden en de (woon)wensen van de klant veranderen al net zo snel als de rest van de wereld. 

De GOUDEN TIP voor scrum evaluaties (retrospectives)

Evalueren is ontzettend waardevol, vooral bij scrum! Het is een essentieel onderdeel. HET moment voor het team om te leren en verbeteren. Veel teams zoeken naar afwisseling in de vorm van evalueren en hier zijn inmiddels ook al meerdere boeken en blogs over geschreven. In twee blogs leggen wij je een geheel nieuwe vorm van evalueren voor. Deze zorgt voor betere resultaten EN maakt dat je er zelfs plezier aan beleeft! Echt waar.

Hoe je als woningcorporatie bestand bent tegen verandering, zonder dat dit teveel moeite kost

De wereld ontwikkelt zich in rap tempo. Er worden allerlei eisen en verwachtingen gesteld, zo ook aan maatschappelijke ondernemingen zoals woningcorporaties. Hier blijkt een moeilijke taak te liggen. Vier van de vijf woningcorporaties heeft grote moeite om zich aan te passen aan de nieuwe tijd. Ze worstelen met het aanpassen van hun organisatie naar aanleiding van de verhuurdersheffing, de nieuwe Woningwet en passend toewijzen.

Scrum blijkt helemaal niet effectief te zijn

Wat gaan we doen? Scrummen?! Daar gaan we weer hoor… Er moet weer iets veranderen in de organisatie, terwijl alles toch best goed lijkt te gaan. Weer zo’n begrip, een hype, een ding waar je tegenwoordig aan mee moet doen om als team effectief te kunnen functioneren. Een framework wat zou moeten helpen om beter bestand te zijn tegen verandering. Dan ben je pas Agile of zoiets en kun je zogenaamd beter inspelen op de wensen/behoefte van de klant en de veranderende markt. Scrum werkt alleen als je gezamenlijk het nut ervan inziet en bereid bent het op de juiste manier toe te passen. 

Pagina's