De echte reden waarom je Agile moet werken | Priom | Denk, doe en leer met Agile en Scrum
Agile Azië

De echte reden waarom je Agile moet werken

Leuk! Ik mag een blog bijhouden voor PRIOM. Ik ken Ronald en Henri al een aantal jaar, we zijn oud-collega’s. Vorig jaar zijn we met elkaar in gesprek gegaan om te bekijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Vanaf dat moment heb ik mij verdiept in Agile werken met behulp van de scrum methodiek. Pfff… best harde kost voor mij, want ik had hier totaal geen kaas van gegeten. Inmiddels wel en ik sta te popelen om onze ervaringen met jullie te delen! En dat is niet alleen omdat ik het zo leuk vind om te schrijven. Nee, dat is omdat Agile werken jullie zoveel te bieden heeft! Samen met PRIOM wil ik jullie daar graag van overtuigen. 

Er bestaan al genoeg theorieën over het nut van Agile werken en scrum, dus daar willen we jullie zo min mogelijk mee vermoeien. Wij delen in onze blogs graag persoonlijke ervaringen, die wij opdoen in de praktijk. Zo hopen wij bij te dragen aan een goed geoliede machine: werkend/bouwend Nederland op z’n best! Effectiviteit. 

 

Pas op dat je niet vast roest

We merken dat het Nederlandse bedrijfsleven te weinig in beweging is. Vaak zijn er grootse plannen, maar dat men vervolgens begint met de uitvoering ervan wil nog niet zeggen dat een project ook tot een succesvolle afronding komt. Wij vinden het erg jammer en onnodig dat veel bedrijven en hun werknemers "vastgeroest" lijken te zitten. 

 

Meer doen met minder

Ik ben net een aantal weken terug van een fantastische reis door Azië, waardoor ik heb ervaren dat het ook anders kan. Niet eerder leefde ik zo intens dan deze 3 maanden. Iedere dag was een nieuw avontuur en dagelijks verwonderde ik mij over de dingen die ik zag. De natuur is indrukwekkend, maar ook de manier waarop de lokale bevolking leeft en werkt. Hoe de mensen daar met minder, meer lijken te doen en gelukkig zijn. In Nederland lijkt de snel veranderende samenleving ons in te halen. De druk ligt hoog en er wordt veel van je verwacht. In het bedrijfsleven is dit niet anders. Best gek eigenlijk, want iedereen die op reis is geweest kan beamen dat er in Nederland helemaal niet zoveel veranderd. Sterker nog: als je terugkomt lijkt het wel of de tijd heeft stilgestaan!

 

Je moet in beweging blijven

PRIOM denkt dat het wel goed is dat er dingen veranderen of in ieder geval gebeuren. Ontwikkeling is belangrijk, zowel voor bedrijf als individu. Al is het alleen maar om te blijven voldoen aan de vraag van de klant en je te onderscheiden. Het punt is dat men zelden weet hoe je dit effectief op moet pakken. Vaak gaan er veel tijd, kosten en energie verloren. Heel erg zonde dus! Zodra mensen dit realiseren ontstaat er onvrede over het feit dat je niet veel verder lijkt te komen en dus vastgeroest zit, terwijl er zoveel plannen zijn en je hier alle kwaliteiten voor in huis hebt! Frustrerend, maar gelukkig is er een krachtig middel tegen roest en dat is AGILE WERKEN. Met behulp van de scrum methodiek hoef je er zelfs helemaal geen last meer van te hebben. Een duidelijke organisatie van projecten, maakt dat taken door de juiste personen en tegelijkertijd opgepakt kunnen worden. Samen bouw je aan een project door het te ervaren. Op die manier voorkom je roest en ben je bestand tegen veranderingen. Als je werkt met scrum, geef je elkaar voortdurend terugkoppeling op het werk waar je gezamenlijk mee bezig bent.

Feedback is de brandstof voor een geoliede machine.

Er mogen nu dingen van je verwacht worden, omdat je deze ook aankan. Agile werken is door de behoorlijke tijdswinst die het oplevert, waarbij zowel persoonlijke- als bedrijfsdoelen gehaald worden, ontzettend kostenbesparend. Daarnaast geeft het je zowel als werkgever en werknemer een enorme boost om nu eens echt met z’n allen aan de slag te gaan!

Voor dit middel tegen roest hoef je (jammergenoeg) niet naar Azië. PRIOM biedt een hele mooie workshop aan, zodat je kennis kunt maken met scrum. Onze tip en de belangrijkste reden om Agile te werken:

Je kunt meer doen met minder. Geluk en succes komt dan vanzelf. 

Deel deze Blog