Hoe maken we van bouwers innovatieve koplopers? | Priom | Denk, doe en leer met Agile en Scrum

Hoe maken we van bouwers innovatieve koplopers?

Alweer een aantal maanden geleden (Februari) sprak ik Harma Zijgers van Communiceren in de bouw. We spraken elkaar over hoe we dachten over optimalisatie van de communicatie in de bouwsector. En hoe Scrum daar als framework handvatten voor biedt. Het was een interessant gesprek, toch zijn we er niet in geslaagd een vervolgactie over Scrum en communicatie in de bouw te concretiseren. Iets wat ik jammer vind gezien de potentie. Binnenkort maar eens met Harma bellen. Natuurlijk hebben we “business” gedaan, in ieder geval die optie heb ik aangeklikt toen ik haar uitnodigde connectie te maken via LinkedIn.
 
Op hetzelfde LinkedIn poste Harma gisteren een fragment van Nieuwsradio BNR. Een uitzending over innovatie in de bouw. Natuurlijk zit ik dan direct op het puntje van mijn stoel (ik lieg: lounge set op de veranda bij 31 graden) als het gaat om innovatie in de wereld van de bouw. 
 
 
In deze blog verwoord ik de highlights van deze 21 minuten durende uitzending over innovatie in de bouw. Makkelijk voor die op kantoor even niet van geluid op de pc voorzien zijn of voor u die vastzitten in ellenlange vergaderingen en de tijd dan even nuttig willen besteden.
 
In de uitzending gaat het vooral om de vraag: Hoe maken we van bouwers innovatieve koplopers?
 
Aan de aanwezigen in de uitzending werd gevraagd om op de schaal van 1 tot 10 aan te geven hoe innovatief de bouw nu is. Een gemiddeld van 5. Een onvoldoende dus.
 
De aanwezigen: Sarena Scholten (oprichter Startup bouw); Lars van der Meulen (duurzaamheidsmanager Volker Wessels) en Richard van Hooijdonk (virtuoloog en trendwatcher) vertelden ronduit over de grote innovatieslag die de bouwsector nog door moet maken. Dit nog wel een tijd zou duren gezien het verschil met andere sectoren, waar innovatie sneller gaat dan in de toch wel traditionele bouwwereld.
 
Evert Lemmen (directeur Strukton) stelt: Innoveren gaat op basis van gelijkwaardigheid. Wanneer in de bouw nog gesproken wordt over hoofdaannemers en onderaannemers stokt innovatie. Immers hieruit blijkt geen gelijkwaardigheid. Ook zegt hij dat technologie nog niet doorgedrongen is in de bouw waar het in andere sectoren niet meer weg te denken is. Als laatste uitbrander sluit hij af met de stelling: Bouwers die niet innoveren en aan bestaande verdien modellen vasthouden het niet gaan overleven. Lemmer doelt hier op de grotere aannemers met grote overhead.
 
Van Hooijdonk legt het verband met de retail sector. In deze sector werd hierover 10 jaar geleden gesproken en nu gaan ze bij bosjes (Scheer en Foppen, V&D, Houtbrox, DA drogist etc. etc.). Waarmee hij wil duiden dat de noodklok luidt voor de bouwsector. Small is de new big. Aannemers moeten zich wendbaarder maken en richten op hun kern en snel kunnen manoeuvreren. Ik snap natuurlijk goed wat hij hiermee zegt. Logisch dat hij snel en wendbaar koppelt aan innovatie en ik aan Agile werken. Het framework Scrum en innovatie zijn als broer en zus. Bij innovatie is de functionaliteit van een product of dienst vooraf nooit duidelijk en Scrum is juist daarop ingericht. 
 
Van der Meulen legt het probleem van de moeizame innovatieslag in de sector bij het huidige proces en cultuur. “Opdrachtgevers zien de bouwer nog als stenen stapelaar”. Aan deze cultuur verandering zal gewerkt moeten worden. Hij sluit hier aan bij wat Lemmens zei over hoofd/onderaannemers. Rollen zullen anders verdeeld moeten worden, communicatie gestructureerd. Ook hier zie ik de oplossing Scrum waarbij rollen en verantwoordelijkheden duidelijk gespitst worden. De hoe en de wat vraag wordt gesplitst in rol. Communicatie vindt in trechter vorm plaats via de productowner (eigenaar van het project, die bepaalt WAT er gemaakt wordt) naar het team (die bepaalt hoe iets gemaakt wordt).
 
Scholten van Startup bouw vult aan: “De bouwsector is een homogene wereld”. Veelal mensen met dezelfde achtergrond, mannenwereld en zelfde technische opleiding. Innovatie werkt alleen als er andere inzichten en invloed van buitenaf komen. Laatst las ik een vacature in de mobiliteit sector. Ze zochten een vernieuwer, iemand die met frisse ideeën kan komen en innovatief is. Maar!! Je moest wel al 15 jaar in de sector werken in verband met de werkervaring. Je weet dan toch al, dat dit niet gaat werken.
 
Een heel interessant idee om innovatie in de bouw te versnellen is het inrichten van de ”The next organization”. Van Hooijdonk legt uit dat dit een soort zijtak van een organisatie is waarin:
  • nieuwe mensen
  • nieuw cultuur
  • nieuwe organisatievorm
  • nieuwe systemen en
  • nieuwe technieken de mogelijkheid krijgen om als een wendbaar en flexibel bedrijf te experimenteren in de bouwsector.
 
Van Hooijdonk zei, Small is de new big. Oftewel denk groot experimenteer klein. Zelf ben ik er van overtuigd dat met het inrichten van een Scrumteam een klein 'Next organization' wordt  gecreëerd. Waarna een Scrumteam opgeschaald wordt naar meerdere teams en Agile managen. 
 
Experimenteren blijft heel erg belangrijk binnen innovatie. Niets voor niets dat de visie van PRIOM zich hier opricht:
 
Experimenteren is nodig in snel veranderende omgeving waarin 'huidige' werkwijzen van organisaties steeds vaker niet passend blijken. Experimenteren klinkt echter als zomaar iets proberen, of op z'n Twents kiek'n wat 't wordt (KWW). Dit hoeft niet zo te zijn. Wij volgen de principes van Agile management en gebruiken de Denk, doe en leercyclus om experimenteren vorm te geven zodat grip op koers en resultaat wordt behouden. Wij richten ons op ontwikkeling van mensen door ze te begeleiden in wat de veranderende omgeving vraagt. Gedoseerd, op maat en passend bij uw organisatie en vanuit een Agile filosofie.
 
Na het schrijven van deze blog weet ik zeker dat ik snel contact op ga nemen met Harma. Deze blog en de uitzending van BNR maakte me weer heel duidelijk dat communiceren in de bouw, cultuuromslag, agile werken met Scrum heel veel voor elkaar betekenen kunnen.
 
Natuurlijk mag je me bellen als je wilt weten hoe Scrum innovatie versneld. (0653281273)

Deel deze Blog