kortste blog ooit: Ontoereikend vatbaar?? | Priom | Denk, doe en leer met Agile en Scrum
scrum, kids, agile

kortste blog ooit: Ontoereikend vatbaar??

Vanmorgen kwam de buurman met zijn dochter even op de koffie, ze waren net terug van een vakantie in Frankrijk. Aan de heerlijk energie van Ellemijn (buurmeisjes, 5 jaar) kon ik begrijpen dat het een fijne vakantie is geweest. Ze vertelde ronduit over de leuke speelvriendinnetjes. Haar trotse vader vulde daar op aan dat een taalbarrière voor kinderen niet geldt. Italiaans, Duits of Frans sprekend. Iedereen weet wat verstoppertje en tikkertje is. 
 
Ik probeerde een verband te leggen in het werken in teams en spelende kinderen. Ik bedacht me wat het ons zou brengen als teamvorming plaats vindt zonder een barrière. Zonder vooroordelen, interpretaties, spraakverwarring, durf etc. etc.. Een utopie!!
 
Elke te vormen team rolt door verschillende stadia, vaak zonder dat het er erg in heeft. Zonder wrijving geen glans past wel bij het vormen van een geoliede machine, past wel bij een team dat zich wil en kan doorontwikkelen.
 
Nu wil ik me er in deze blog niet al te kort van af doen, maar ik kan bijna niet anders. Het vormen van teams en de verschillende stadia die het door loopt en de regel dat actie een reactie oproept wil ik je in deze blog graag doorverwijzen naar Het model van Tuchman en De Roos van Lery.
 
Veel plezier met het lezen van deze 2 artikelen op Wikipedia. Het helpt je begrijpen dat teams niet vanaf de eerste dag gevormd zijn en het leert je dat gedrag, gedrag oproept. 
 
Teams vs spelende kids wie zijn er ontoerijkend vatbaar? Over spraakverwarring gesproken

Deel deze Blog