Let op! Begin juni lancering E-book 'Scrum voor bouwend Nederland' | Priom | Denk, doe en leer met Agile en Scrum
scrum2build ebook priom scrum voor bouwend nederland

Let op! Begin juni lancering E-book 'Scrum voor bouwend Nederland'

Het is bijna zover! Begin juni lanceren wij ons e-book.

 

SCRUM 2 BUILD

 
We schrijven dit e-book omdat we enorm veel potentieel ervaren in het toepassen van Scrum buiten de it-sector.De potentie die Scrum heeft voor Bouwend Nederland willen we voor u niet geheim houden. Veel van onze ervaringen hebben we opgedaan bij projecten die te scharen zijn onder de categorie Bouwend Nederland. Wij denken dan aan infra, bouw, installatie, vastgoed et cetera. Dit e-book kan qua inhoud prima gebruikt worden als naslag voor diverse sectoren. Scrum2build is namelijk een afgeleide van de Scrumguide, specifiek gemaakt voor deze sector
 
In de afgelopen jaren dringt scrum steeds vaker door tot buiten de it. Er zijn al verschillende boeken verschenen over de toepassing in bijvoorbeeld marketing en communicatie. Mooi voorbeeld is ook de toepassing van Scrum in het onderwijs. Zie hiervoor Eduscrum.
 
Waarom?
Scrum biedt een framework voor de ontwikkeling van producten en diensten waarin duidelijk is wie waarvoor verantwoordelijk is en waarin samenwerking noodzakelijk is om te komen tot een goed resultaat. Er kan zeer snel worden bijgestuurd en vooraf is bekend hoeveel tijd je wekelijks kwijt bent aan het project. Je weet ook dat je die tijd echt productief kunt zijn en samen met je teamgenoten voortgang gaat maken. EN als laatste, het is ook nog eens ontzettend leuk om te doen! 
Elk bedrijf wil toch:
  • efficiënter werken
  • effectiever werken
  • minder of geen faalkosten
  • 2 keer zoveel doen in de helft van de tijd
  • exact leveren wat de klant vraagt
  • duurzaam inzetbare medewerkers
  • transparantie in doen en laten
  • energie krijgen in plaats van energie lekken
  • continu doorontwikkelen
 
De toekomst laat zich steeds moeilijker voorspellen en ook bij veel projecten leidt dit tot vaak ongewenste veranderingen laat in het proces. Ongewenst in de traditionele projectaanpak, want wijzigingen leiden tot het niet op tijd kunnen opleveren van een project, tot hoge kosten en dergelijke. Toch is dit steeds vaker het geval, zeker in de snel om ons heen veranderende wereld waarin producten al achterhaald zijn voor lancering. Dit vraagt om aanpasbaarheid, leren en experimenteren. Dit vraagt om een aanpak waarin veranderingen kunnen worden omarmd, hoe laat ook in het proces. In deze complexe omgeving biedt het framework Scrum uitkomst.
 
Jan Rotmans , Hoogleraar transitiekunde en internationale autoriteit op het gebied van transitie & duurzaamheid zegt een DNA verandering in de bouw te willen. Hij zegt hierover onder andere:
 
Projectteams en radicale innovatie: Dat vraagt van aannemers meer dan alleen een verandering van mindset en ambities. “Aannemers adviseer ik om hun organisaties zo plat mogelijk te slaan. Ga aan de slag met projectteams en geef je young professionals de ruimte om met nieuwe ideeën en innovaties te komen. Begin anders en neem je klant vanaf het begin van het proces mee. Schaf de traditionele organisatiestructuur af en begin opnieuw met zelfsturende projectteams.”
 
 
 
Jan Rotmans zegt het niet met die woorden, maar onze verwoording van hetgeen wat hij hier zegt is het Agile managen en werken met het Agile framework Scrum voor de sector, voor Bouwend Nederland. 

Deel deze Blog