Meer met TEAMS; (T)ogether (E)veryone (A)chieves (M)ore | Priom | Denk, doe en leer met Agile en Scrum
haka priom

Meer met TEAMS; (T)ogether (E)veryone (A)chieves (M)ore

Onlangs gaven de Installect bedrijven (Installect, Insted, Geocomfort) ons opdracht om te bezien of haar innovatietrajecten een efficientie slag konden gebruiken. Gezamenlijk is gekozen voor een klein pilot project waarbij we Scrum als framework toepassen. Naast dat we het project op basis van scrum succesvol willen implementeren, heeft het project als doel om de communicatie en samenwerking tussen de Installect bedrijven te verbeteren.
 
We merken na de eerste sprint al dat juiste rolverdeling, transparant werken en standaard geplande meetings (zoals de sprintplanning, daily stand-up en retrospective) duidelijkheid schept. Zowel bij de verticale lijn (management-medewerkers) als de horizontale lijn (samenwerking medewerkers Installect bedrijven). Mooi is te zien dat de afzonderlijk individuen in het team een eerste stap gezet hebben naar een multidisciplinair team. Als scrumcoach word ik vooral hier erg blij van. In deze korte blog schrijf ik over teams en haar continue ontwikkeling.
 
Transparantie, Inspectie en Adoptie
Ronald en ik zijn van mening dat de professional, het ontwikkelteam, een bedrijf en ook het project (product of dienst) via een natuurlijke verandering groeit in waarde. Om deze groei in waarde te realiseren zijn de 3 kernwaarden van belang, transparantie, inspectie en adoptie. “Transparantie” zorgt voor een open communicatie, door openheid kan “Inspectie” en met een wil om “aan te passen (adoptie)” kan men groeien. Wij vinden deze kernwaarden ook van belang bij het realiseren van een  product of dienst en het bijbehorende proces om tot het gewenste resultaat te komen.
 
Scrum verhoogt de effectiviteit van het team
De kern van Scrum is een multidisciplinair en zelfsturend team. Samen pakt het team het project op. Iedereen is betrokken bij het plannen, benoemen van blokkades en het verdelen van de taken. Daarbij gaat Scrum ervan uit dat de benodigde kennis in het team zelf aanwezig is. Een cross-functioneel, zelfsturend team, van minimaal 3 en maximaal 9 personen. Zij zijn verantwoordelijk voor het opleveren van een werkend gedeelte van het product of dienst, aan het eind van elke sprint.
 
Continu verbeteren
De evaluatie is bedoeld om te leren van wat goed en fout ging om als team nog beter te worden. Alle teamleden zijn dan ook aanwezig. Het overleg wordt geleid door de scrum master. Men maakt een rondje en iedereen noemt een plus en een klus. Men kan ook zeggen wat het meeste opviel of wat het moeilijkste was enz. Voor een goede retrospective zijn diverse werkvormen handig. Zelf werk ik graag met associatiekaarten.
Één van de belangrijkste voorwaarden van een retrospective is tegelijk één van de grootste uitdagingen : het creëren van een veilige ruimte en een waarderende sfeer, zodat de deelnemers durven delen. Alleen dan kun je continu ontwikkelen als team.
 
Krijg je al interesse in scrum of misschien denk je al na of het iets kan zijn voor jouw organisatie? Neem dan contact op of bel me op 0653281273

Deel deze Blog