Potje (Sc)rummikubben? | Priom | Denk, doe en leer met Agile en Scrum
priom, scrum, innovatie

Potje (Sc)rummikubben?

Deze blog is geschreven door Heleen Brinks:

Wie kent het niet? Rummikub. Het gezelschapsspel waarbij het erom gaat dat je zo snel mogelijk al je steentjes op tafel kunt leggen. Een duidelijk en vooraf opgesteld doel. Voor alle deelnemers gelijk.  Echter, om het spel te winnen is overzicht en inzicht vereist. Je speelt open kaart, je legt je stenen op tafel. Laat zien wat je in huis hebt. Met behulp van cijfers en kleuren worden de juiste combinaties gevormd en aangevuld. Maar pffffff wat is het soms frustrerend. Vooral voor de fanatiekelingen onder ons (en dat ben je). Je ziet een combinatie, misschien wel die ene waarmee je kunt winnen en van alle stenen afkunt, je doel zou bereikt zijn…, maar 

je moet wachten op de ander.. aaaaarghh!!    

Stel je voor dat je niet zou hoeven wachten… Vul maar in. Alle deelnemers kunnen hun bordje leegmaken en dingen oppakken. Hun eigen combinaties op tafel leggen en bestaande reeksen aanvullen waar mogelijk. Er is meer ruimte en het doel wordt voor iedereen een stuk sneller bereikt. 

Oké, misschien gaat het wat ver om de methodiek scrum te vergelijken met een spelletje. Toch kun je stellen dat als het doel maar duidelijk is, wachten erg vervelend kan zijn. Oponthoud… killing voor efficiency en alles behalve agile. Dat zie je vaak terug in verloren tijd en kosten. Vervolgens zorgt dit weer voor frustratie bij medewerkers en vice versa. Uiteindelijk loop je het risico de plank mis te slaan als het gaat om het bereiken van je klant. Onlangs heeft Henri een mooi project mogen begeleiden bij een ingenieursbureau. Hier is gezamenlijk een eerste potje”scrummikub” gespeeld en die ervaring  mag ik namens Henri met jullie delen. 

Verschillende expertises zijn onder begeleiding van PRIOM en middels de scrum methodiek samen aan een innovatie project begonnen. Het was wel even wennen, vooral omdat men nog niet zo bekend was met de methodiek. De controle wat meer loslaten is dan ook lastig, helemaal als het je eigen product betreft. Werknemers voelen zich verantwoordelijk, wat goed is. Verschillende specialismen werden samengebracht om het project tegelijk aan te pakken. Het aanvliegen van een proces middels scrum laat een opvallende beweging zien.  

Hoe het begint
Als medewerker met een bepaalde expertise heb je stiekem zelf de beste ideeën. Altijd. Je natuur is dat je anderen daar liever niet teveel mee aan de haal laat gaan. Dat heeft alles met vertrouwen te maken. Mensen hebben vaak vooraf al een plan in hun hoofd om bepaalde doelen te bereiken. En  als je eerlijk bent strijk je het liefst, in ieder geval zoveel mogelijk, zelf met de eer. Daar krijg je een boost van. Maar is dit wel de manier? Werkt dit het snelst? Sluit het eindproduct dan ook echt aan bij de wensen van de klant? Het antwoord is nee, waarschijnlijk niet. Scrum laat zien dat je samen en met behulp van een goed framework vele malen beter en sneller kunt zijn en je klant echt bereikt. Taken worden aangepakt en afgemaakt. 

AHA!
Als dit besef komt en medewerkers vertrouwen krijgen dan ben je goed bezig. Medewerkers krijgen  namelijk veel meer mee van de beslissingsmomenten van collega’s. Dit smaakt naar meer! Ook voor Henri en Ronald, want zij vinden het geweldig om te zien dat het besef er komt. Oftewel: je bent innovatief bezig. 

PRIOM adviseert je om afscheid te nemen van ingesleten patronen die zijn ontstaan. Hierdoor kun je een stuk efficiënter, prettiger en sneller komen tot een product waar de klant echt baat bij heeft. En is dat niet waar het om draait? Daarnaast bevordert het de samenwerking enorm en worden tijd en aanwezige kwaliteiten optimaal benut. 

Stap dus uit je “comfort zone”
Het draait allemaal om flexibiliteit, luisteren naar je klant, vertrouwen, experimenteren naar hartenlust en durven beslissen. Ook nu leerde PRIOM weer dat feedback het meest essentiële leerinstrument is en transparantie een belangrijke rol speelt. Als team fungeer je beter. Al doende leert men en werken volgens de scrum methodiek maakt dat je snel kunt inspelen op veranderende omstandigheden. Het zorgt voor meer inzicht en respect. Dat is ook nu weer gebleken. Continue reflectie zorgt ervoor dat je allemaal verder kunt en het is fijn dat dit proces bewaakt wordt. Invloeden van buitenaf worden beperkt. Dit wordt als zeer prettig ervaren en wat af is, is ook echt af. Gezamenlijk taken oppakken vereist natuurlijk wel een duidelijke communicatie. Dit heeft Henri zo goed mogelijk mogen faciliteren, waardoor taken doelgericht opgepakt kunnen worden en men nu gezamenlijk beter naar eindproducten toe kan werken.    

Zoals onze Einstein zei: als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. En stilstaan is geen optie meer. In deze tijd moet je mee veranderen en dit ook willen.  “ Ik ben blij dat weer een organisatie deze stap heeft gemaakt” zegt Henri.

Ook een potje scrummikubben?! Of behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op. 

----

Heleen, dank je wel voor deze leuke bijdrage!

 

Deel deze Blog