Scrum, PRINCE2 en Lean: Geloof jij in sprookjes? | Priom | Denk, doe en leer met Agile en Scrum

Scrum, PRINCE2 en Lean: Geloof jij in sprookjes?

Er was eens...

een PRINCE. Na zijn broer kreeg hij de taak om in een hectisch tijdperk over een koninkrijk met veel verwachtingen te heersen.

,,Hoe ga ik dat doen?"

dacht de jonge, tweede PRINCE. Hij was slim en bedacht 7 regels:

    1    Zorg constant voor zakelijke rechtvaardiging

    2    Leer van ervaringen

    3    Definieer vooraf de rollen en verantwoordelijkheden

    4    Deel het project op in beheersbare stadia

    5    Escaleer alleen bij uitzonderingen

    6    Plan en stuur op producten

    7    Schaal de methode waar nodig

Hij wist dat de 7 principes hem alleen zouden helpen als hij ze strikt zou opvolgen. Hiermee zou hij zijn volk kunnen leiden, bedienen en tevreden houden. Hij wilde zijn vader bewijzen dat hij er klaar voor was om koning te worden.

,,Alleen het bedenken van deze regels is niet voldoende"

zei de koning tot zijn zoon.

,,Je moet ze echt gaan toepassen. Je kunt als heerser van een volk niet enkel zeggen dat je iets doet. Een titel draag je niet alleen, je moet je er ook naar gedragen. De mensen verwachten dingen van je."

De PRINCE kwam er al snel achter dat hij veel taken had. Dagelijks kwamen zijn lakeien hem nieuwe problemen, wensen en ontwikkelingen uit het koninkrijk brengen. Hij wilde iedereen helpen, maar wist niet waar hij moest beginnen. Het volk vroeg om zijn aandacht en de PRINCE realiseerde zich hoeveel verantwoordelijkheid hij op zijn schouders droeg. Falen was geen optie. Om het overzicht te bewaren plakte hij briefjes aan de muren van het paleis. Hij noemde het Scrum. Met behulp hiervan kon hij prioriteiten stellen en wisten zijn knechten welk werk ze moesten verrichten. Alle taken die de aandacht verdienden stonden op de muren weergegeven. De PRINCE was een flexibel leider. Hij wist precies wat er nog moest gebeuren, waar zijn knechten mee bezig waren en welke taken voltooid waren. Hij kon bijsturen waar nodig, omdat hij veelvuldig met zijn knechten en het volk communiceerde. Dat moest ook wel, want anders zou het spaak lopen.

,,En dat moet bij iedereen tussen de oren komen"

bedacht de PRINCE.

Mijn vader noch het volk zit te wachten op een stel zombies die half werk uitvoeren. Ze willen een leider en team zien met passie voor hun werk. Zo geef ik blijk van mijn waardering voor het koninkrijk en zal ik dit ook terug ontvangen. 

Daarom sprak hij iedere ochtend met zijn knechten en evalueerden ze hun taken met vaste regelmaat. Gezamenlijk hadden ze 1 doel en dat was een tevreden volk. Erg “Lean” dus. De PRINCE wilde geen tijd verspillen, laat staan geld van zijn eigen koninkrijk! Het plakken van de briefjes en de uitvoering van de taken die hierop stonden was een serieuze zaak voor alle betrokkenen.
Een brutale lakei die zijn werk al jaren niet meer leuk vond, zei op een middag tegen de PRINCE dat hij het nut er niet van inzag om met z’n allen stickertjes te gaan plakken. Na een goed gesprek besloot de PRINCE dat de lakei ander werk moest gaan zoeken, ook voor zijn eigen bestwil. Hij wist dat gemotiveerde werknemers een vereiste zijn en dat zijn Scrum-methode zoveel meer was dan stickertjes plakken. 

Toen de PRINCE op een ochtend wakker werd dacht hij:

,,Wat hou ik toch van mijn werk, de mensen met wie ik samenwerk en mijn volk."

Hij was trots en wist dat zijn prestaties hem gauw koning zouden maken. Hij liep een ronde langs de briefjes op de muur, dronk een kopje koffie en sprak kort met zijn knechten. Dit deed hij dagelijks. Alles liep gesmeerd en de PRINCE besloot er met zijn witte paard even op uit te trekken.

,,Fijn dat je op deze manier ook de tijd hebt om te ontspannen."

Hij had een gerust hart en draafde over de uitgestrekte vlakten van zijn koninkrijk. Graag ontmoette hij de mensen die in zijn koninkrijk woonden en sprak dan persoonlijk met ze. Zo merkte hij welke zaken nog aandacht verdienden. Bovendien vonden de mensen het fijn en bijzonder om zijn gezicht te zien en hiervoor deed hij telkens een andere plek aan.
Deze keer kwam hij aan bij een oude boerderij. De PRINCE kondigde zich aan, maar kreeg geen reactie. Er leek niemand aanwezig te zijn, totdat er een jongedame vanuit de moestuin opkeek en naar hem toe kwam lopen. Zij was het mooiste wat hij ooit had gezien. Hun blikken vonden elkaar en de vonk sloeg over. Ze lachten en praatten tot de zon onderging. De PRINCE kon haar niet vergeten en besloot een paar dagen later terug te gaan. Vanaf dat moment waren ze onafscheidelijk. Niet veel later trouwden ze. De prinses was trots op haar PRINCE en de manier waarop hij regeerde over het koninkrijk waarin ze was opgegroeid. Hij was goed voor de mensen. De koning merkte ook op dat zijn zoon klaar was om de troon over te nemen en... 

ze leefden uiteraard nog lang en gelukkig! 
 

Geloof jij in sprookjes?

Wij zijn ervan overtuigd dat er een kern van waarheid in dit verhaal zit. Graag leggen we je in onze volgende blog uit waarom de PRINCE zoveel baat heeft gehad bij Scrum. Als de PRINCE en zijn knechten half werk hadden geleverd zou hij nooit koning zijn geworden. Dan had hij de wensen van het volk niet kunnen vervullen en was het geëindigd in een mislukking. Geen lieflijk sprookje, maar een horror verhaal. Daarom spreek je bij foutieve toepassing van Scrum over “Zombie Scrum”. Medewerkers die zonder ziel werken aan projecten en het nut van de methode onvoldoende inzien. De PRINCE principes passen heel goed bij het Scrum framework, maar een goede toepassing van beide is essentieel! Hopelijk ben jij (nog) geen Zombie Scrummer, want zo sla je de plank mis. Je leest er meer over in ons volgende, spannende verhaal…

Deel deze Blog