Waarom wendbaarheid bij woningcorporaties verandering verslaat | Priom | Denk, doe en leer met Agile en Scrum
sprint

Waarom wendbaarheid bij woningcorporaties verandering verslaat

Ben jij werkzaam in de corporatiesector? Dan ben je de afgelopen tijd ongetwijfeld geconfronteerd met verandering. Als dit niet in de vorm van een reorganisatie is, dan is het wel door de veranderende wet- en regelgeving. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker gevonden en de (woon)wensen van de klant veranderen al net zo snel als de rest van de wereld.

Wij zouden PRIOM niet zijn als we de dingen niet liever van een andere kant bekeken. Wij denken niet in beperkingen of regeltjes. De opgave ligt er nu eenmaal en samen met woningcorporaties willen wij ons juist afvragen wat we hier allemaal wel mee kunnen! Het is de maatschappelijke taak van een corporatie die het wonen in Nederland zo prettig maakt. Er is sprake van een goede verdeling van mensen en hun gezinnen qua inkomens en achtergrond in verschillende wijken. Er ligt een prachtige, uitdagende opgave die de corporatie terug dwingt naar haar kerntaken. De belangen behartigen van de klant staat hierbij voorop. Mooi! Als je hier een gezamenlijke passie voor hebt, kan het niet fout gaan. Hierbij moet je leren om anderen succes te gunnen. Samenwerking is namelijk de sleutel tot succes, hoe cliché ook. Een vriend die naar Amerika is verhuisd zei: ,,Het is zo typisch Nederlands! Jezelf en elkaar liever klein houden en “normaal” doen in plaats van het allerbeste uit jezelf en een ander willen halen.” 

Misschien is het bescheidenheid, misschien is het trots, misschien is het een andere perceptie van “normaal”…  

Hoe dan ook, dit aangeleerde, ouderwetse gedrag moet je op de werkvloer afschaffen. Vraag je liever af wat je nu kunt doen met de taak die er ligt. Word wendbaar, zodat je om kunt gaan met veranderingen. Groot of klein. Het is een mind-set waar vooral woningcorporaties nog veel aan kunnen hebben.  

 

Wil jij al weten hoe je vanaf nu alle veranderingen gemakkelijker bij kunt benen?

Door te sprinten natuurlijk! En dan bedoelen we niet dat je als een halve zool achter de feiten aan moet rennen… Nee, wij doelen op Scrum. Bijsturen wordt hiermee gemakkelijk. Verandering is namelijk niet tijdelijk, dus kun je wel wat handvatten gebruiken denken we. Gezien de agenda is wendbaar zijn voor corporaties een zeer gewenste eigenschap. En het framework Scrum past perfect binnen een agile (strategisch wendbare) manier van werken. Het werkt gemakkelijk, zorgt voor betrokkenheid en ook niet geheel onbelangrijk: het is leuk! Als je het goed doet, zorgt het namelijk voor een ontzettende dosis aan effectiviteit. Een boost voor jezelf, je collega, de organisatie en de klant. Amen. Veranderen moet je niet doen, je moet de verandering kunnen en ook willen zijn. 

 

You must learn a new way to think before you can master a new way to be

Wij zijn van mening dat als woningcorporaties ervoor zorgen dat hun werknemers vrijheid krijgen om datgene te doen waar ze goed in zijn, ze niet zoveel hoeven te veranderen. Iedereen moet juist zichzelf kunnen zijn om aan de vraag van de klant te blijven voldoen. Bedenk hiervoor voortdurend wat je aandachtsgebieden als corporatie zijn en speel daarop in. Een wendbare corporatie heeft geen baad bij vastgeroeste functieprofielen, maar geeft werknemers de gelegenheid om taken op te pakken die ze aankunnen en die de organisatie naar een hoger niveau te tillen. Naast top-down organiseren is bottom-up organiseren gewenst. Leiderschap betekent dan dat je werknemers inspireert om nog meer te dromen, leren en doen. Juist ook in deze sector! Voortdurend kun je met behulp van Scrum samen bedenken hoe je in kunt spelen op hedendaagse veranderingen, waarbij het belang van de klant voorop staat. Hiermee voorkom je frustratie, tijdsverspilling, ontevredenheid en faalkosten. 

 

Minder stress, meer succes

De inrichting van processen is een belangrijk aandachtspunt. In corporatieland zijn veel verschillende partijen betrokken bij de plannen voor nu en de toekomst. Zoek hierin verbinding met elkaar. Intern kun je iemands rol het beste laten afhangen van zijn/haar talent. Naast een grotere kans van slagen, zorgt dit voor meer flexibiliteit in de organisatie. Is de organisatie zo ingericht dat je op z’n minst kunt voldoen aan de wensen van de klant? Laat het dan een streven zijn om hun verwachtingen te overtreffen. Hoe gaan jullie het woningaanbod energiezuiniger maken? Hoe zit het met vraag/aanbod? Wat is financieel mogelijk? Onderneem je echt actie naast het maken van plannen? Hoe pakt dit uit? Ga de uitdaging aan en neem verantwoordelijkheid in alle lagen van de organisatie. Persoonlijk leiderschap zou juist gestimuleerd moeten worden. Wij willen corporaties helpen hun bedreigingen om te zetten naar kansen. Daadkracht is hierbij het kernwoord. Naast workshops en trainingen op het gebied van Scrum werken we daarom aan een boek voor “wendbare corporaties”. Dit combineren we met onze kennis/vaardigheden op het gebied van Vastgoedsturing. Woningcorporaties hebben een beetje extra onze aandacht, omdat zij zoveel slagen kunnen maken.

Ben jij er al klaar voor?

We houden je op de hoogte. 

Deel deze Blog