Bent u een herder of een imker?


de bijenherder recensie priom
  • Skills:

    • boek
    • tips

Alweer een paar maanden geleden spraken we Rini van Solingen om even kennis te maken en wat tips en trucs over scrum@vastgoed te krijgen. Tijdens dit gesprek gaf hij aan bezig te zijn met een boek in de stijl van bijvoorbeeld 'Wie heeft mijn kaas gepikt?' van Kenneth Blanchard  en 'Onze ijsberg smelt!' van John Kotter. Beide boeken zijn uiteraard meer dan de moeite waard, dus reserveerde we zodra het mogelijk was een exemplaar bij managementboek.nl. 

Zo'n twee weken terug werd het boek bezorgd en nog dezelfde avond gelezen. Dit lukte nog tijdens de champions league wedstrijd van Arsenal-Barcelona. Voor de tijdsinvestering hoef je het dus zeker niet te laten!

Vanaf het begin merk je inderdaad de schrijfstijl waarin je meegezogen wordt in een verhaal over een manager die een weekend naar zijn geboorte eiland terugkeert. Het verhaal draait om de gesprekken van de manager met zijn opa. Opa was vroeger de meest succesvolle herder om vervolgens op verzoek over te gaan op het houden van bijen en zo de eerste imker van het eiland werd. Uiteraard zijn er waardevolle lessen te leren in leiding geven vanuit de metafoor herder of imker die voor managers zeer herkenbaar zijn. De inzichten van dienend leiderschap van de imker en een zelfsturend team kunnen elke manager helpen een spiegel voor te houden. Ik hoop vooral dat op het inzicht dat wanneer zelfsturing verwacht wordt van medewerkers dit ook beduidend ander gedrag verlangt van de leidinggevende! Ik hoor regelmatig dat leidinggevenden aangeven dat medewerkers er nog niet toe zijn aan zelfsturing. In men echter zelf wel in staat leiding te geven aan zelfsturing? 

Ik denk dat het boek zeker kan helpen om managers te laten nadenken over hun eigen rol in veranderprocessen, in het bijzonder richting zelfsturing. Er schieten me in ieder geval al aardig wat managers te binnen aan wie ik het boek van harte kan aanbevelen... Al met al een lezenswaardig boek. Makkelijk leesbaar en dus geschikt voor de manager met weinig tijd. De kans is echter wel aanwezig dat de inzichten een tijdje in je hoofd gaan malen en leiden tot gewenste verandering bij jezelf, wees gewaarschuwd!