responsive enterprive recensie priom
  • 06 dec, 2016
  • Agile, Boeken, Leiderschap, Tips

Nog niet zo lang geleden schreef Rini van Solingen samen met Vikram Kapoor het boek De Responsive Enterprise. De kopstukken van Prowareness schreven een zeer makkelijk leesbaar boek over het responsive maken van organisaties. Steeds vaker worden boeken in verhaalvorm geschreven en dit keer betreft het een dialoog tijdens een rondje golf.


  • 01 aug, 2016
  • Leiderschap, Video

De ontwikkeling van management in de organisatie is een belangrijk uitgangspunt. Niet alleen in kennis, kunde en vaardigheden, maar vooral ook in de onderlinge samenwerking! Wilt u zowel bedrijfskundige als de zogeheten 'soft skills' verder ontwikkelen, ga dan de uitdaging aan om een simulatie te spelen! Onze partner Cesim benelux biedt u zeer kwalitatief hoogwaardige simulaties aan! 


zin van het bestaan priom
  • 28 jul, 2016
  • Boeken, Leiderschap, Tips

Het minst vrolijke boek, maar misschien wel het meest indrukwekkende. Frankl vertelt zijn verhaal als overlevende van een concentratiekamp en wat hij daarvan heeft geleerd. Het boekt draait om het geven van betekenis aan het leven en zich te verheffen boven het lijden. In één adem uit te lezen en dat doe je waarschijnlijk ook.

Bestel hier uw exemplaar.


  • 28 apr, 2016
  • Nieuws, Leiderschap, Scrum
Lees verder...
Bezoek 25 mei het podium van de Creative Hub

omdenken priom
  • 09 jul, 2015
  • Boeken, Leiderschap, Tips, Omdenken

 

Een van de boeken van Berthold Gunster, de geestelijk vader van het omdenken, waarin hij de 15 strategieën van het omdenken duidelijk uitlegt. Tevens staat achterin nog een handige samenvatting van de 15 strategieën in als hulpmiddel in de praktijk. Gunster heeft een leuke en vlotte manier van schrijven waarin hij goed weet over te brengen wat hij bedoelt. Grappig is de oproep om het boek op je nachtkastje te leggen. Elk hoofdstuk bestaat uit ongeveer 3000 woorden, wat overeenkomt met ongeveer 10 minuten leestijd. Laat dit ook de gemiddelde leestijd zijn van mensen die voor het slapen gaan nog even willen lezen... Eerlijk gezegd vind ik het zonde om er slechts 10 minuten per dag in te lezen en leest het zo vlot weg dat je het boek al gauw hebt doorgelezen. Zeker wanneer je er vervolgens af en toe eens naar terug grijpt bij praktijksituaties kan het grote waarde hebben. JE kunt je natuurlijk ook eens laten coachen op de toepassing van de 15 strategieën. 

Kortom een interessant, goed leesbaar en nuttig boek om van problemen een kans te maken! 

 

Lees verder...