nooit af priom
  • 28 jul, 2016
  • Boeken, Tips, Omdenken

Een tweede must read is het boek van Aslander en Witteveen. Sinds easycratie volg ik beide heren redelijk op de voet. In Nooit Af wordt een spervuur van voorbeelden op je af geschoten met voorbeelden om vanuit een Nooit Af-principe te bekijken. Dit leidt tot slimme, creatieve maar vooral veel simpelere en goedkopere oplossingen dan ‘gebruikelijk’. Of alles even toepasbaar is, is misschien niet eens belangrijk. Het gaat om de manier van kijken, om het principe!


omdenken priom
  • 09 jul, 2015
  • Boeken, Leiderschap, Tips, Omdenken

 

Een van de boeken van Berthold Gunster, de geestelijk vader van het omdenken, waarin hij de 15 strategieën van het omdenken duidelijk uitlegt. Tevens staat achterin nog een handige samenvatting van de 15 strategieën in als hulpmiddel in de praktijk. Gunster heeft een leuke en vlotte manier van schrijven waarin hij goed weet over te brengen wat hij bedoelt. Grappig is de oproep om het boek op je nachtkastje te leggen. Elk hoofdstuk bestaat uit ongeveer 3000 woorden, wat overeenkomt met ongeveer 10 minuten leestijd. Laat dit ook de gemiddelde leestijd zijn van mensen die voor het slapen gaan nog even willen lezen... Eerlijk gezegd vind ik het zonde om er slechts 10 minuten per dag in te lezen en leest het zo vlot weg dat je het boek al gauw hebt doorgelezen. Zeker wanneer je er vervolgens af en toe eens naar terug grijpt bij praktijksituaties kan het grote waarde hebben. JE kunt je natuurlijk ook eens laten coachen op de toepassing van de 15 strategieën. 

Kortom een interessant, goed leesbaar en nuttig boek om van problemen een kans te maken! 

 

Lees verder...

  • 08 jul, 2013
  • Omdenken

 

Onlangs thuis de proef op de som genomen om het principe van "the little library" uit te proberen, de weggeefhoek! Eigenlijk allemaal spulletjes te zonde om weg te gooien en teveel om te bewaren. Dit herkent iedereen volgens mij wel.Het doel wat ik met dit projectje wilde halen is het trachten mensen te laten ontspullen. En het werkte. Binnen 3 dagen lag de tafel vol met allerlei andere spullen die om haar beurt weer ontspult werden. Zo werd delen het nieuwe hebbben voor mij. Het principe van de deeleconomie.

Lees verder...